דילוג לתוכן

מדוע בזמן משבר אין לקצץ בעלויות אבטחת סייבר?!

162568900 l scaled e1669007933244

הכלכלה העולמית זועזעה מספיק פעמים בשנתיים האחרונות, כך שלא מעט מומחים מיהרו להכריז שאנחנו קרובים לעבור מיתון נוסף, ואכן מדובר בתרחיש אפשרי. מה אם כן עושים? תמיד נדרש להחזיק ברקע תוכנית לניהול משברים, ותמיד ישנה השאלה של תעדוף תקציבים, במיוחד בתקופות קשות. מכאן שבין היתר נדרש לבחון אילו עלויות ניתן למזער, תוך שמירה על איכות המוצר, וכאן ניגש לבחון את הדברים מהזווית של אבטחת סייבר.

טעות נפוצה 

בעת הערכת סיכונים, רבים בוחרים לבטל את אותן עלויות שאינן משפיעות ישירות על ההתנהלות העסקית. כך למשל אם העסק מעולם לא נחשף לאיום סייבר, אותן הוצאות שנוגעות למערכות אבטחה עשויות להיתפס כמיותרות. האם זוהי גישה נבונה? כלל לא – מדובר בטעות נפוצה.

3 סיבות להשקיע בהגנת סייבר

כיצד אם כן הגנת סייבר הופכת מפרמטר "נחמד" לפרמטר חיוני? תוהים מדוע חכם לתעדף גבוה הוצאות שנוגעות להגנת סייבר בזמנים של אי ודאות כלכלית? לרשותכם מספר תשובות שיעשו לכם סדר. 

  • קיצוץ נוכחי שפוגע לאורך זמן

קיצוץ נוכחי בעלויות אבטחת סייבר עשוי להגדיל בצורה ניכרת את ההוצאות בטווח הארוך. שנסביר? הזנחה של פרטים פשוטים, כמו למשל אי התקנה של מערכת הגנת נחוצה, או אי השקעה בחפיפת צוות העובדים בכול הנוגע לאבטחת סייבר, היא לא פחות מהרס עצמי.  

 

בעתיד הרחוק אותו חיסכון שכעת נראה הגיוני, עשוי להסב נזק יקר ערך. לפי הדו"ח האחרון של IBM, פריצת סייבר בחברה מובילה לפגיעה של 4.35 מיליון דולר בממוצע, כאשר העלויות רק גדלות מדי שנה.

  • פושעי סייבר בעלי מוטיבציית יתר

השפל הכלכלי שמשפיע על מגוון חברות, משפיע גם על פושעי סייבר, אם כי להם הוא מעניק מוטיבציה לפעול – להרוויח כסף קל. מהי המשמעות? שנכון להיום צפויות יותר התקפות סייבר – יש יותר השקעה מצד פושעי סייבר באיתור נקודות תורפה, ואף מורגשים יותר מאמצים בהפעלת מניפולציות על העובדים (ע"י שימוש מושכל ב"הנדסה חברתית"), מתוך מטרה להשיג גישה לנתונים. 

 

כמו כן, ראוי לציין שהטכניקות והטכנולוגיות שמשרתות את פושעי הסייבר משתכללות מדי שנה, עובדה שמבהירה את החשיבות הרבה בהשקעה כספית במנגנוני הגנת סייבר.

  • הרבה ומעבר לפגיעה כלכלית – משמעות חוקית 

יש לקחת בחשבון שהרבה פעמים עמידה בדרישות מסוימות שנוגעות לאבטחת סייבר אינה רק שאלה של חישוב סיכונים כלכליים, אלא מדובר ביישור קו עם דרישות החוק. כעסק, אתם רשאים להגן על הקניין הפיזי והרוחני שלכם כראות עיניכם, אך כשמדובר בנתונים שאינם נוגעים ישירות אליכם (למשל נתונים פרטיים של לקוחות), הכרחי להתיישר עם דרישות החוק. אם לא תפעלו כך ויגרם נזק לצד ג' (בשל אבטחת סייבר לקויה), ישנה סבירות גבוהה שתוגש נגדכם תביעה. 

  • ארכיטקטורת אבטחה עדכנית כיתרון יחסי

כיום רבים נעזרים בארכיטקטורת רשת דיגיטלית. מדובר בגישה שלפיה מפנים את המיקוד מאמצעי חומרה לאמצעי תוכנה, בעיקר לאמצעי תוכנה מבוססי ענן שנחשבים דינמיים, עובדה שמצריכה לתגבר את מערך שירותי האבטחה, ולו לטובת איכות השירות. 

 

במקביל, רבים מהלקוחות הקיימים ומהלקוחות הפוטנציאליים מבינים עד כמה אבטחת סייבר הכרחית גם מבחינתם. מכאן שאם רוצים להשיג יתרון יחסי על פני עסק מתחרה, הכרחי להבטיח שהמערכת אכן מאובטחת כראוי ומציעה כלי הגנה מתקדמים. באופן שכזה זוכים להרגיע את הלקוחות, ובמקביל לתמוך במיצוב העסקי.  

אבטחת סייבר במסגרת התקציב

מנסים לחתוך בהוצאות האבטחה של העסק? הכירו דרך לשמור על רמה גבוהה של אבטחת סייבר במסגרת התקציב. מה עושים? ראשית בוחנים לעומק את סדר העדיפויות בתחום, ושנית בוחנים מגוון אפיקים כדאיים. לרשותכם 3 טיפים יעילים:

  • תאמצו את גישת "אפס אמון". הגישה שנחשבת מתקדמת מסייעת להגן על המערכת מפני פושעים חיצוניים (פושעי סייבר) ופנימיים (טעויות של עובדים). לפי גישה זו אין לסמוך על אף אחד ועל שום דבר – גם אם הם כבר נבדקו ואומתו בעבר.

 

  • השקיעו בחיבור מאובטח קבוע. רוב פושעי הסייבר מחפשים גישה לנתונים פנימיים, ולכן סביר להניח שיתמקדו בנקודות תורפה שקיימות בחיבור. מה עושים? משקיעים בחיבור מאובטח קבוע עבור סך המכשירים העסקיים, כולל אימות רב-גורמי.

 

  • עדכנו את תוכנות ההגנה השונות בהתאם לחידושים בתחום אבטחת הסייבר – הישארו מעודכנים! כיצד? תשמרו על קשר רציף עם ספקי פתרונות אבטחת סייבר, ואף מדי תקופה תבדקו מולם לגבי מגמות חדשות בתחום.

גם בזמנים קשים 

אבטחת סייבר איכותית יכולה לחסוך שלל מצבים מסוכנים (ויקרים), ובמקביל מסייעת לשרוד גם זמנים קשים, משמע אבטחת סייבר רלוונטית בכל נקודת זמן, כך שרק צריך לדעת כיצד להפיק את המרב, תלוי סיטואציה כמובן.